Despre botox

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica este, inca de la inceputurile sale la sfarsitul anilor ’90, unul din starurile procedurilor cosmetice la nivel mondial. Americanii au fost cei care i-au pus eticheta de “lunchtime procedure” pentru ca este genul de interventie pe care o faci in cinci minute, in pauza de pranz.

Rapiditatea procedurii, faptul ca nu necesita recuperare ulterioara si nu in ultimul rand faptul ca poate sterge cativa ani de pe chip in cateva minute fac ca injectiile cu toxina botulinica in scop cosmetic sa castige din ce in ce mai multi fani pe zi ce trece.

MOD DE ACTIUNE

Botox este obtinut din toxina botulinica de tip A, care injectata in doze foarte mici in anumiti muschi faciali blocheaza semnalele nervoase catre acestia, impiedicandu-i sa se contracte.

Tratamentul cu toxina botulinica actioneaza eficient pe ridurile de dinamica. Cel mai frecvent sunt tratate ridurile orizontale de pe frunte, cele verticale dintre sprancene si ridurile fine de la coada ochiului, numite la noi in mod popular „laba-gastei”.

IN CE CONSTA PROCEDURA:

Injectiile se realizeaza cu un ac foarte fin. O sedinta de tratament dureaza cateva minute si nu necesita anestezie, insa la cerere medicul specialist va poate aplica o crema anestezica pentru a minimiza efectele neplacute ale intepaturilor. Imediat dupa procedura, zona tratata va fi usor rosie. Nu trebuie sa va intindeti la orizontala, nici sa aplecati capul timp de minimum doua ore, astfel incat sa preveniti migrarea toxinei botulinice in alte zone decat cele vizate. Din acelasi motiv zona tratata nu trebuie frecata sau masata in ziua respectiva.

 

Prime Filler

Îmbunătățește-ți frumusețea naturală, pas cu pas!

Alte articole

Acid Hialuronic Lipolitice Mezoterapie PDRN Skin booster Toxină botulinică |

Deschide conversatia
Ai nevoie de ajutor?
Scan the code
Bună ziua! Cu ce va putem ajuta?